Mesologiepraktijk Petra Datema

                                                                             

 

Personalia


Wie ben ik?

Voordat ik mesoloog ben geworden was ik fysiotherapeut. Als fysiotherapeut behandel je mensen met klachten van het houdings- en bewegingsapparaat. Wat mij daarbij opviel was dat klachten ondanks fysiotherapeutische behandeling soms telkens weer terugkwamen. Het leek dus belangrijk te zoeken naar de oorzaak van de klachten.


Toen ik in aanraking kwam met Mesologie was ik enthousiast. Bij de Mesologie wordt gezocht naar de oorzaak van de klachten. Ik ben de opleiding gaan volgen en heb sindsdien een eigen mesologiepraktijk aan huis, en sinds 2015 ook in Hilversum.


Als fysiotherapeut vond ik het belangrijk om de mensen te betrekken bij hun eigen herstel. Door de juiste prikkel te geven, bijvoorbeeld door oefeningen of bindweefselmassage (een reflextherapie), doe je een beroep op het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Ook bij Mesologie is de therapie gericht op het zelfherstellend vermogen en speelt de patiënt daarbij een actieve rol.


Het mooie van Mesologie vind ik dat er heel breed naar de patiënt wordt gekeken vanuit verschillende invalshoeken. Daarbij gebruiken we kennis uit de reguliere geneeskunde, homeopathie, Ayurveda en de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het is in de praktijk steeds weer een ontdekking welke samenhang er is tussen verschillende klachten, en hoe mensen zich daarin herkennen en zich erkend voelen. Mijn opleidingen:

  • Fysiotherapie - Hoge school Midden-Nederland
  • Mesologie - Academie voor Mesologie
  • klinische Psycho-Neuro-Immunologie  (kPNI) - Natura Foundation
  • Enzym Xpert (BIOK-center)